Nu är det  dags för årets golfupplevelse. Anmäl ert lag till ST-tidningen golfcup 2024

Vilka får deltaga?
Tävlingen är öppen för alla spelare som är medlem i svensk erkänd golfklubb ansluten
till SGF.

Kvalspel och banor
Lördagen den 1 juni 2024: Tjörn GK – första start 09.00 
Lördagen den 8 juni 2024: Stenungsund GK- första start 09.00

Finalspel
Finalen spelas lördagen den 17 augusti 2024 med första start 09.00 på Stenungsund G
I finalen spelar de 10 bäst kvalificerade lagen från respektive kvalomgång på Stenungsunds GK och Tjörns GK samt de lag som slutar på samma antal slag som lagen på 10:e plats på Stenungsunds och Tjörn, samt två Lucky loosers, en från respektive kvaltävling

Spelform
Spelformen är greensome slaggolf över 18 hål både i kval- och finalspelet. Vid lika resultat i kval eller finalspelet avgör spelhandicapmetoden. Greensome är en modifierad form av foursome, båda spelarna slår ut på varje hål och sedan väljer man den boll som man skall spela vidare med. Den som inte slog ut den valda bollen spelar nästa slag, sedan slår spelarna fortsättningsvis vartannat slag på samma sätt som i foursome.

Handicapregler
Exakt handicap EGA krävs av alla spelare. Lagets sammanlagda exakta handicap får inte överstiga 54,0. Om något lags handicap överstiger 54 minskas antal slag för den spelare som har högst handicap så lagets totala handicap motsvarar 54. Maximalt individuellt handicap 36.

Tee
Tävlingen spelas från gul (herrar) och röd (damer) tee. Herrar över 75 år får välja röd tee och detta skall meddelas vid anmälan. Damer över 70 år får välja orange tee och detta skall meddelas vid anmälan. 

Tävlingsledning och frågor
Tävlingen administreras av ST-tidningen. Tävlingsledare: Lasse Roos, telefon 070-623 32 36. Tävlingsledningen och ST-tidningens anställda har rätt att delta i tävlingen på samma villkor som övriga deltagare.

Sista anmälningsdag
Sista anmälningsdag till kvalet på Tjörn GK: 25 maj. Sista anmälningsdag till kvalet på Stenungsund GK 1 juni. Maximalt antal lag per kvalplats är 80 lag.

Anmälan
Anmäl ditt lag via formulär på sajten sttidningen.se/golfcup eller via QR-koden.
Anmälan kan även skickas via mail till stgolfen@gmail.com 

Lagen skall i sin anmälan uppge vilken bana och datum de vill kvalspela men tävlingsledningen förbehåller sig rätten att när maxantalet på en bana uppfyllts så kan de senast anmälda lagen flyttas till annan bana och datum. Detta innebär att först till kvarn har störts chans att spela på sin bana.

Anmälningsavgift
Anmälningsavgiften är 450 SEK/lag och inkluderar greenfee i kval- och finalspelet, samt lunch i finalspelet. Anmälan är bindande och startavgiften återbetalas inte vid förfall. Om betalning inte är oss tillhanda innan det är dags för kvalspelet så kan laget komma att strykas. Glöm inte att ange lagets namn när ni betalar in startavgiften 

Anmälningsavgiften betalas via Swish till: 1232 148 880 eller till kontonummer
1202 – 20166585. Viktigt att du skriver
ST-golf + lagnamn vid din betalning.

Lottning och startordning
Lottning och startlistor inför kval- och finalspelet samt resultatlistor publiceras i
ST-tidningen, GIT och på golfcupens landningssida - sttidningen.se/golfcup.