Dags för årets golffest - anmäl ditt lag till ST-tidningen golfcup 2022

Vem får delta?
Tävlingen är öppen för alla spelare som är medlem i en svensk golfklubb ansluten till SGF – Svenska Golfförbundet. Tävlingsledningen och ST-tidningens anställda har möjlighet att delta i tävlingen på samma villkor som övriga deltagare.

Spelform
Spelformen är greensome slaggolf över 18 hål både i kval- och finalspelet. Vid lika resultat i kval eller finalspelet avgör spelhandicapmetoden.

Greensome, som är en modifierad form av foursome, slår båda spelarna ut på varje hål och väljer därefter med vilken av de båda bollarna de vill fortsätta. Den som inte slog ut den valda bollen spelar nästa slag och sedan slår spelarna fortsättningsvis vartannat slag på samma sätt som i foursome.

Kvalspel och banor
Söndagen den 29 maj 2022. Tjörns GK, första start 09.00.
Söndagen den 12 juni 2022. Stenungsunds GK, första start 09.00.

Finalspel
Söndagen den 21 augusti 2022. Stenungsunds GK, första start 09.00.
I finalen spelar de tio bäst kvalificerade lagen från respektive kvalomgång. Även de lag som slutar på samma antal slag som lagen på 10:e plats från kvalomgångarna kvalificerar sig för final, samt två Lucky loosers, en från respektive kvalomgång.

Sista anmälningsdagen
Kvalet på Tjörns GK: 23 maj.
Kvalet på Stenungsunds GK: 6 juni.

Handicapregler
EGA Exakt Handicap krävs av alla spelare. Lagets sammanlagda exakta handicap får inte överstiga 54,0. Om något lags handicap överstiger 54 minskas antal slag för den spelare som har högst handicap så lagets totala handicap motsvarar 54. Maximalt individuellt handicap är 36.

Åldersgräns
Laget får bara innehålla en spelare som ej fyllt 19 år under 2022.

Tee
Tävlingen spelas från gul tee för herrar och röd tee för damer. Herrar över 75 år får välja röd tee och detta skall meddelas vid anmälan. Damer över 70 år får välja orange tee och detta skall meddelas vid anmälan.

Tävlingsledning och frågor
Tävlingen administreras av ST-tidningen. Tävlingsledare: Lasse Roos, telefon 070-623 32 36.

Tävlingsjury
Lars Roos, Pontus Roos, Jesper Johansson.

Anmälan
Anmäl ditt lag via formulär här på sajten. Anmälan kan även skickas via mail till stgolfen@gmail.com.

Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att när maxantalet på en bana är uppfyllt kan de senast anmälda lagen flyttas till annan bana och datum. Detta innebär att först till kvarn har störst chans att spela på vald bana och datum.

Anmälningsavgift
Anmälningsavgiften är 450 SEK/lag och inkluderar greenfee i kval- och finalspelet, samt lunch i finalspelet. Glöm inte att ange lagets namn när du betalar in startavgiften. Anmälan är bindande och startavgiften återbetalas inte. Om betalning inte är oss tillhanda innan kvalspel kan laget komma att strykas.

Anmälningsavgiften betalas via Swish till: 123 039 03 36 eller via bankgiro 5888-0147. Viktigt att du skriver ST-golf + lagnamn vid din betalning.

Lottning och startordning
Lottning och startlistor inför kval- och finalspelet samt resultatlistor publiceras i ST-tidningen, GIT och här på golfcupens hemsida.